onsdag 10 mars 2010

Sagan om klänningen

"Det var en gång en prinsessa, som var vacker som en saga. Därför hette hon Saga-Prinsessan." Så börjar sagorna som mamman måste berätta för Saga varje kväll vid läggdags. Prinsessor är livet just nu, för vår Sagaprinsessa. Så när mamman såg den här drömmen till klänning slog hon till och handlade den utan någon annan vettig anledning än att den var en drömklänning. Saga var så nöjd så.
Men efter en hel dag med den här klänningen på sig var det glitter ööööverallt, och mamman har rätt svårt för glitter över hela huset. Som tur är för mamman har Saga ett otroligt generöst, förstående och varmt hjärta. Utan problem lät hon mamman lämna tillbaka drömklänningen till affären mot löftet att mamman skulle sy en liknande. Mamman hittade de perfekta tygerna: En gammal favvis-jultröja i röd plysch med lila glittermönster som hon sparat för att sy nåt fint av till en framtida dotter. Sen hittade mamman det perfekta lila kjoltyget på IKEA för en spottstyver. En restbit lila glittertyg från brudnäbbsklännignarna Annebel sydde, så var saken biff. Och mamman NJÖT av att sy igen: designa, rita mönster, vrida och vända på tygbitarna för att få ut det bästa, och så knåpa ihop en ny drömklänning till sin drömtjej.

Här är resultatet:

Posted by Picasa

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastiskt! Bättre än orginalet och utan glitter överallt dessutom! Bra jobbat! Kram C

malmfamily sa...

IMPRESSIVE! Every daughter should have a mom who can sew her dream princess dress!

Helena sa...

Lyckliga, LYCKLIGA Saga som har en sån underbar mamma som kan kreeara så underbara klänningar! Hon vet inte hur bra hon har det.

Skönt att DU fick hitta tillbaka till symaskinen!! Man mår ju så bra när kreativiteten får pysa ut lite.

KRAM!

Unknown sa...

You are amazing! I love the dress!

PERNILLA sa...

mycket mycket mycket finare än originalet!!!