torsdag 25 mars 2010

Björnmössan

Så här såg det ut i januari 1981 här i Hammerö, ett stenkast från Gula huset i det radhus där mamman levde Bullerbyliv som liten kotte. Då var det inte så mycket snö som vi blivit bortskämda med i vinter, men vi fick ihop till en snögubbe ändå. Mamman är sötnosen näst längst till vänster, och känns igen på favoriten björnmössan. Övriga bullerbybarn är (från vänster) Niklas, grannen Rikard och Rebecka.
Dan före Saga fick nån sorts örsprång härom veckan, kom mormor med den gamla björnmössan. De mörka ögonen som kikar fram inramade av päls känns liksom bekanta... Men både Saga och mamman tyckte björnmössan var perfekt att ha på sig efter öron-ontet, eftersom ingen kyla kommer åt öronen här.
Ville var inte lika nöjd över att inte han fick bära björnmössan. Men när vi kom fram till dagis kunde bägge smajla upp sig ändå.
Dagen efter var det efterlängtad maskerad på Apelsinen. Här ser ni prinsessan Anneliese och hennes katt Serafina (det är mycket "Prinsessan och tiggarflickan" här nuförtiden). Katten hade blivit en varg sen när mamman kom och hämtade.
Posted by Picasa

Inga kommentarer: