tisdag 11 december 2007

Öva för julen

Mamman har stått å stampat av otålighet inför att julen faktiskt skulle börja. Nu är den här i full fräs och det är nästan lite överväldigande. Vi njuter i så fulla drag som vi bara kan. Ville skulle fått sin tomtedräkt i Andra adventspresent, men mamman insåg att det inte skulle gå att vänta så pass långt. Det fick bli Första adventspresent, och sen dess vill han nästan inte ha på sig nåt annat. Så gulligt... Han är nästan en värre julälskare än mor sin, denne gosse. Varje gran vi går förbi måste han beundra och varje tomte ska helst klappas på, stjärnor, ljustakar och andra lysande grejer faller han i trans över: "Å vad vacker den är!".

Och visst är de såta syskonen söta?

På Trädets öppna förskola är vi nästan jämt. Där får man genrepa allt möjligt inför jul. Här är det pepparkaksbak med fröken Irene. Igår gjorde vi pepparkakshus och idag var det klä granen. Känns helt rätt med en treåring som kan behöva att saker sjunker in litegrand. Lagom till våra egna genomföranden av dessa traditioner kommer han vara helt i form. (Observera f.ö. tomtetröjan).



Man myser på många sätt på Trädet. Fröken Miriam är väldigt bra på att samla alla barn så att mammorna får pusta å tjattra och pyssla.



En annan dag var vi hos Åsa-kusinerna och gjorde julgodis. Mormor/Ville gjorde säkert hela 5 marsipankulor. Resten av dagen tillbringades hellre med att leka med alla och allt roligt.



Posted by Picasa

Inga kommentarer: