måndag 24 december 2007

GOD JUL!

Julkorten kom bort på Posten. Här är vårt julbrev och e-julkort, istället:

Hej go vänner!

Vi skådar tillbaka nu när 2007 snart läggs till historien. Så fort året har passerat! Vad har hänt? Det är lättast att se utvecklingen hos våra små:

Saga har vuxit från bebis till liten ettårstjej. Hon har just lärt sig gå och tultar runt så stolt överallt. Hon är verkligen en glad och nöjd tjej som vi njuter mycket av att ha i vår familj. Hon älskar att dansa till musik – hon gungar så hårt från sida till sida att hon nästan dänger i huvudet och senaste hobbyn förutom att klättra och gå är att plocka i och ur allt hon kommer över. Det är roligt att se henne kunna kommunicera med ord och gester mer och mer.

Vilhelm har precis fyllt 3 år, en kille med mycket vilja och fart i, men han är även eftertänksam och kreativ. Bland de framsteg som vi är gladast över är att han slutat med blöjor och napp på dagen. Hans växande självkänsla och stolthet när han klarar nya saker är underbar att se. Han är intresserad av bokstäver, siffror, bilar och älskar att klä ut sig – det är mycket Emil eller Spindelmannen. Han är duktig på att bygga med Lego och förundrar sin mor med hur många sånger han kan.

Samuel jobbar vidare på Cardiff Pinnacle. I år har jobbet tagit honom till Paris två gånger, vilket han tycker är kul. Under hösten har han börjat studera matte på universitetets distanskurs och han har fått ledigt en dag i veckan för studierna. Han har siktet inställt på att bli aktuarie vad det lider. På sin ringa fritid leker och stojar han gärna med barnen och spelar brädspel så ofta han kommer åt.

Katrin är fortsatt föräldraledig och ägnar sig åt att rotera hem och barn, men hon njuter av det så mycket som hon hinner och orkar. Årets alla lekparksdagar med barnen och deras kompisar med mammor har varit en härlig vardagsglädje. Skulle tillfälle uppdagas pysslar hon mer än gärna med att sy, scrappa eller blogga. Många inspirerande och vilogivande tjejkvällar har det blivit under året.

I år har vi bland annat haft en skön lång semester, där vi lånade mormor och morfars hus ihop med många kusiner, besökte farmor och farfar i Skåne och var i Astrid Lindgrens värld. I september flyttade vi från vår lilla lägenhet på Pianogatan där vi bott i 8 år. Flyttlasset gick uppför backen några hundra meter till en stor fyra med rymd och utsikt. Vi trivs så bra och njuter så av detta!

Nu blickar vi intresserat framåt och undrar vad 2008 ska bära med sig. Vi ser så fram emot att fira en mysig jul full av gemenskap, med bägge våra storfamiljer. Julens högtid är den bästa tiden på året! Vi hoppas ni kan njuta i fulla drag och fira vår Frälsare i era hjärtan – Hans kärlek och frid är den sanna julstämningen. Vi hoppas även att ni får ett nytt år fullt av fröjd och framgång!

Kramar,

Samuel, Katrin, Vilhelm och Saga


"Så borde och vi med jubelsång dig hälsa,
den evige Faderns enfödde Son,
ty du är född och kommen oss att Frälsa!
Tack, lov och pris och ära, […]
av hjärtat vi hembära Frälsaren!"

2 kommentarer:

PERNILLA sa...

god fortsättning! lilla saga är ju så otroligt söt. hur kan man som ettåring ha så perfekta ögonbryn? otroligt!

Villeosagamamman sa...

Haha, ja du är inte den första som kommenterar på det. Jag har till och med fått frågan om jag plockar hennes ögonbryn! Den männskan måste varit galen. Har man bra gener så har man.

God fortsättning själv!