tisdag 9 oktober 2007

Lite Villenytt

Ville är en upptagen ung man, som fyller dagarna med massor av lek. En grej som är väldigt inne nu är "vantlar" (mantlar alltså). Ville har en som man knäpper på direkt på pyjamasen, vilket är väldigt praktiskt såklart. Sen har han en till som man kan flyga väldigt bra med. En dag sprang han fram och tillbaka på all vår nya yta i 20 minuter och flög med sin batmancape.
Intrikata konstruktioner av duplo är alltid i ropet. Särskilt om man samtidigt har klätt ut sig till pirat. Vi har gått både till BVC och på Liseberg med den här lille piraten i det senaste. *Så söt*

På Trädets underbara gård vill Ville cykla dagarna i ända. Mamman har lyckats fånga de 10 sekunder när Ville har fötterna på tramporna, istället för att springa med dem i asfalten. Det är så man cyklar förstår ni. Mamman skäms lite när barn som är ett helt år yngre än Ville vackert cyklar förbi honom med fötterna korrekt placerade på tramporna. Men 10-sekunders-försök räcker för Ville, för sen "orkar" han inte mer, säger han. Man ska paddla på i med tårna i marken bara! Mamman undrar vad man gör med barn som är envisare än man själv? Och det här med att lära en unga cykla (på trehjuling) är en pappagrej, va? För den här mamman lyckas då rakt inte.

Ville har förvisso väldigt svårt att lyckas med nån potträning och att sluta med napp och sånt. Men kullerbyttor är han grym på! Och att stå på ett ben är hur lätt som helst. Mamman tycker han är sååå duktig!

Ville ratar söndagmiddagen och klättrar själv upp i kylskåpet och hämtar köttbullepaketet, efter att ha sjungit Madickens "Köttbullar, köttbullar, ge mig mera köttbullar" ett antal gånger. TokVille, hihi.

(This is what Ville is up to, nowadays: Flying with his cape, dressing like a pirate (wherever we go) and building intricate Lego constructions, cycling but preferably NOT with his feet on the pedals (sooo stubborn, this little guy), turning somersaults and standing on one leg, and eating meatballs instead of tasty Sunday dinner)
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Anonym sa...

Här har du en till som inte lyckats lära sitt barn att cykla med tramporna... visserligen har vi inte provat sen innan de stängde gården, men sist gick det inget vidare...
Och inget vidare på anti-blöj-fronten heller... *suck* Men att få Maja att sluta med napp lyckades vi alldeles utmärkt med iallafall! YAY! :D
Härligt foto på Ville med köttbullar i hela munnen! :D *hihi*
Kram Kicki

The Mathews Family sa...

Ville sounds like he and Annebel are about the same age. Most days she is a princess. She always has such dirty bare feet from walking herself around on her bike, and she eats when she's good and ready! I'm glad to hear that I'm not alone! Love you guys!
-Jessica