torsdag 26 april 2007

Kiss- och bajsperspektiv

Vi hade en skön förmiddag på lekparken tillsammans med två goa mammor och deras telningar. Barnen sprang runt och lekte och busade lagom, och mammorna pratade, om potträning bland annat. Mamman kände sig entusiastisk och redo att sätta igång – efter middagsvilan. Mattor skulle rullas undan och kalsonger letas fram. Pottan få hedersplatsen i huset.
Vi gick in, nöjda trots att Villes splitter nya byxor blivit nerbajsade med fågelbajs. Jaja, det går att tvätta. Villen fick nudlar till lunch och åt med god aptit medan Saga tokbajsade. Mamman ”skulle bara” pyttelite och när Saga lyftes ur sittern var de nya finjeansen genomblöta av bebisbajs. Senap överallt, mamman har knappt sett dess like, var ska hon börja liksom?
En halvtimme senare var Saga ren, kläderna ursköljda, Ville färdigäten och fått lekt en liten stund och dessutom var köket renskurat. Mamman var on top of things, asså. Lyckades till och med få i säng Villen och började naivt tro att hon skulle få en lugn stund.
Sen: Jassåjaha, har Saga bajsat igen, ok då byter vi väl då. Det var en normalbajsblöja den här gången men det var värst vad prickig hon var i rumpan. Ligg på golvet och lufta stjärten stumpan, medan mamman grejar vidare. Och det skulle hon inte gjort! Fem sekunder senare hittar mamman sin lilla Saga glatt plaskande i sin egen kisspöl. Hon får duschas en tredje gång denna dag.
Tror vi påbörjar den där potträningen en annan dag. Mamman har fått nog för idag. Ibland går det fort att råga måttet (läs: blöjsoptunnan).

2 kommentarer:

Höglund sa...

om du skall potträna, så se till att ladda med extra potatismjöl. det häller du på kisspölar på olämplig plats tex soffan, mattan som inte gick att rulla etc. häll på, lägg på en handduk eller något annat som täcker mjölet och låt "dra". potatismjölet suger upp kisset (annat oxå för den delen, oboy, kräks, saft) och sen är det bara att dammsuga upp. men kanske visste du detta redan! :)
johanna, som hällt potatismjöl i en hyrbil på teneriffa efter förmycket glass.

Villeosagamamman sa...

Johanna, din goding! Du ska då hälla mjöl precis på och i allt. Fett hår lär det funka i också har jag hört ;). Men jag ska ta till mig tipset, helt klart! Tack!

När vi ändå håller på med goda råd, vet du eller nån annan vad man gör med en liten pojke som får skräck i ögona när man låter honom kissa på sig i en önskan att han ska förstå funktionen? Ska tillägga att jag varje gång det hänt berömmer allt vad jag orkar och mutar med russin: "OH VAD DUKTIGT! Har du kissat på golvet! JÄTTEBRA!!" Provade nu senast i förmiddags och sen på eftermiddagen blev han HYSTERISK när jag tog av honom blöjan.