söndag 28 februari 2010

Leka leka leka

Barnen och framförallt Ville är mer än nånsin i lekartagen. Jag har aldrig sett en unge bli så hysterisk på nolltid av att få leken avbruten som vår äldste son. Han har Aldrig lekt klart när det är dags att äta/sova/åka nånstans och ylar rätt ymnigt när han inte får fortsätta. Och det är såååå kul att höra på vad han och Saga hittar på att leka. Ville har helt fantastisk fantasi och dikterar ständigt för Saga vilka de ska vara och vad hon ska säga och göra. Oftast är Saga med på noterna, säger lydigt det som Ville dikterar, väljer egna roller emellanåt och går medgörligt med på att hennes rollkaraktärer är begränsade enligt Villes regler ("Du kan inte vara en häst för vi har inga såna utklädningskläder" - fast det går bra att han själv är en jättesköldpadda med röda ögon och gifttaggar. Jaja...).

Imorse lekte Ville och Saga "Demonen, Mary och den onda Pingvinen" innan vi skulle iväg till kyrkan. En annan populär lek är "Mary och Transformers," "Mary och Turtels" eller nu senast "Mary och Späckhuggaren."

Mary, du har verkligen gjort stort intryck på de här lustiga barnen! Fast nu strax före läggdags var Saga "bara en vanlig mamma". Ville var en demonbebis som satt i Augusts bumbostol.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Ja hjälp. Det där känner jag igen. Stella är aldrig klar med det hon håller på med eller så har hon precis börjat. Storgråt mest hela tiden kan man säga.

malmfamily sa...

Oj oj oj...I think my silly way of speaking Swedish makes it easy for kids to remember who I am (even if sometimes they have a hard time understanding me). That's hilarious! We miss playing with you guys. What's your schedule like these days? It'd be great to get together again sometime soon. Let me know and we can plan something. Mondays are usually best for us. :)