fredag 20 november 2009

Vilhelm, Saga och ... ?!


Mammans hjärta spiller över av kärlek när hon tittar på sina tre små älsklingar. Men i huvudet yr en ständig fråga, som trots att veckorna går inte lyckas få ett svar: Vad heter lillebror??

Mest beror namnfrågan på att pappan och mamman inte kommit överens och mamman har råkat köra över pappan lite, och pappan i sin tur hittar på nya tokiga namn varje dag och driver mamman till vansinne med detta. Men den senaste veckan har vi verkligen ansträngt oss och i början bestämde vi gemensamt ett namn som vi skulle prova. Morgonen därpå förklarade mamman för stora barnen att idag ska vi prova att bebisen heter så här. Hela dagen ansträngde sig mamman att säga "rätt" namn. Barnen hakade på, först motvilligt, sedan mer glatt. På kvällen frågade nån av dem: "Mamma, vad ska bebisen heta imorgon?" Haha, de fattar galoppen...

Dagen därpå provade vi ännu ett nytt namn: Adrian. Mot kvällen bestämde Ville att morgondagens namn skulle vara Edvin. Mamman försökte förklara att vi nog skulle prova Adrian ett par dagar till, så att det fick en chans att fastna eftersom det trots allt verkade som att både mamman OCH pappan gillade det. Men nähädå, det gick inte Ville med på.

Dagen därpå kom pappan hem efter sina tre dagar i Oslo. Mamman hade ansträngt sig med Adrian större delen av dagen. Men vad gör pappan?! Kallar honom omväxlande Adrian, Edvin, August, Eddie, Percy och Edmund. Förvirringen är nu total i mammans hjärna. Det börjar bli för mycket av det goda.

Dessutom är det så svårt för ett förälskat modershjärta att älska ett namnlöst barn. Eller, hmm, i hennes hjärta har lillponken redan fastnat med ett namn - som pappan efter tre veckors idogt övertalande fortfarande inte godkände. Det var ju där allt Adrian och Edvin kom in i bilden.

Så, har bloggläsarna nåt tips på hur familjen nu kan gå vidare i frågan? Hur kommer vi fram till vad lilla älsklingen heter, när det nu verkar som att han säger olika till olika familjemedlemmar?

4 kommentarer:

Mia sa...

Vad sägs om Edward eller Jacob? Hoppas att den goa lill-killen får ett namn snart, och ett stort grattis till familjen!

Lillnettan sa...

Så här gör vi: JAG bestämmer att lillponken ska heta Edmund, för det gillade jag bäst. Lät fint tillsammans med de andra namnen också.
Kram på dig!

Lunicrax sa...

hmmm... sa vad var ditt forslag, undrar jag nyfiket... Personligen anser jag att mamman ska bestamma, med tanke pa allt arbete som hon fatt ga igenom... (forresten, glomde saga pa min tidigare kommentar - vad vacker du ar pa alla bilderna, trots vad du precis gatt igenom! Oerhort imponerande!)

grammy sa...

Moster tycker att Edvin later helt underbart. Congratulations. I am sooo excited for you to have another little one. Looking forward to seeing him and kissing those chubby little cheeks. KRAM