lördag 25 oktober 2008

Dansa med din unge!!!

Alla som känner Saga vet hur bestämd och tydlig hon är med att visa vad som gäller. Detta tar sig hela tiden nya uttryck. Nu senast ut är ett nytt sätt att bjuda upp till dans:

Ca 100 gånger om dagen kommer det ett mycket uppfodrande "Dansa med din unge!!" från Saga. Mamman brukar bli så full i skratt av denna fras att hon villigt går med på att snurra ett tag på röda mattan. Men om mamman försöker sluta efter bara ett litet tag, på grund av att hon är så yr efter dansen att hon inte kan stå upp, ja, då blir Saga sur igen och hojtar: DANSA MED DIN UNGE!!

Hur kommer en liten snart 2-åring på att formulera sig just så? Ja, det undrade mamman i flera dagar tills pappan kom hem och blev uppmanad att dansa med sin unge. Pappan och dottern tar sig en svängom medan pappan sjunger: "Dansa min docka, medan du är unger..." Och DÄR kom pappan på det: MEDAN DU ÄR UNGER! Mamman brukar ju ofta sjunga den och så har den smarta lilla Sagan snappat upp och gjort sig en egen version av texten.

Det är svårt att låta bli att dansa när ens unge är så här kul, så mamman ställer som sagt upp för det mesta. Men till slut segnar mamman oftast ner på mattan och kör ett litet trick som brukar funka: Björnen sover. Mamman är björn och sover vädigt gott medan Saga springer varv på varv och hojtar I SITT LUGNA BOOOO. Bara ett tips om man vill slippa dansa sig illamående med sin unge...

(Foto kommer)

Inga kommentarer: