onsdag 21 februari 2007

Fettisdagen

Att äta en semla är ju inte det lättaste - men godaste! Här kommer en liten guide i hur ni bör gå till väga. Gör så här:
1) Slicka av sockret på locket och lägg undan det. Du vill inte bli för mätt på bara bullen!
2) Gå lös på grädden med en sked. Mmmmm!
3) Efter denna uppvärmning är det passande att lyfta upp hela bullen och ta stora smaskiga tuggor. Se till att få grädde på näsan och gapflabba åt de andra som också har grädde på näsan. Jättegott och JÄTTEROLIGT!
4) Till slut är det lika bra att bara köra ner ansiktet och möla in resten av semlan, som nu har blivit för svår att hålla i. Har man tur kommer man åt lite mandelmassa i bulltuggorna. Åå vad gott!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Ville för en underbar lektion och härliga illustrerande bilder!!

Anonym sa...

Mmmmm....så sugen jag blir. Jag var faktiskt på två olika ställen i tisdags för att köpa semlor. Första stället köpte kunden före mig de 3 sista,andra stället, ett pyttelitet konditori i en liten by härintill där hade de sålt mer än 1000 stycken och alllt var förståss slut när jag kom. Ingen för oss alltså. Snyft....