måndag 21 november 2011

Hemma hos oss

Idag när vi skulle äta middag berättade Ville att han är en mård. Då bestämde vi andra att vi också skulle vara de djur som vi ville vara. Saga bestämde sig för att vara en dansande katt. Mamman blev en svart gris med rosa klänning som också kunde dansa balett.

Sagas katt är ljusbrun och vit och har en rosa eller kanske grön rosett mellan öronen. Villes mård är precis som en riktig mård, dvs brun fast ljus under hakan. Kroppen ser ut som en taxkropp och svansen är lite lik en ekorres fast inte lika fluffig. Det är en killmård. Sagas katt är en tjej. Djuren är uppdelade i killrum och tjejrum, som olika burar, men man måste inte vara i sin bur utan bara gå in där på natten när man ska sova. Burarna finns i en magisk grotta. Man får vara vad man vill, det måste inte vara just djur.

August är en vit vanlig killkanin. Han går in för sin roll korta stunder:
- Hoppa kanin! Hoppa kanin! Hoppa kanin, tjoar August, medan han hoppar jämfota som bara den.

Mården springer omkring. Katten bäddar ner kaninen och kör några snurr på parketten innan den bestämmer sig för att gå på pottan. Mården skuttar som bara den, och gillar att stå på huvet i soffan titt som tätt. Mammagrisen är en slö sorts gris, som gillar att ligga i soffan och titta på de andra djuren. Fast hon kan dansa väldigt fin balett så att hennes spetsbekantade kjol står rakt ut, om hon skulle vilja det. Fast hon vill inte.

Nu tror Ville att allting har kommit med. Eller vänta lite, det var nog inte allt. Ville är förvandlad från pojke till mård av ett lodjur som bodde i den där magiska grottan. Lodjuret förvandlade Ville när han sa att han ville det.

Inga kommentarer: