onsdag 8 juli 2009

Mammans nya favorit

Krämig pastasallad

Kall pasta, t.ex. skruvar, penne, gnochi
Creme Fraiche o/e gräddfil
Röd pesto o lite chilisås eller grön pesto, salt och peppar
Tärnad kassler eller stekt kycklingfilé o/e knaperstekt bacon o/e fetaost o/e tonfisk
Några olika grönsaker, t.ex: Röd paprika, körsbärstomater, gurka (i stora bitar), avokado, ruccola, salladslök, grovriven morot

Proportioner: Till 500 g pasta tog jag 2 dl creme fraiche och 3 dl gräddfil och nästan en halv burk (Icas) pesto rosso och en skvätt chilisås. Då blir det väldigt krämigt och gott och det räcker till ca 4 hungriga mammor ett par knoddar. Kött och grönt häver man i som man har lust. Går såklart att göra den vegetarisk och servera till grillat med. Mmm!

Jag blandar den kalla såsen för sig och smaskar sen ihop den med pastan och rör ner "proteinet" och till sist grönsakerna så de inte hinner bli soggy. Jag tror den går bra att förbereda dagen innan om man inte rör ner grönsakerna då.

När det gäller kasslern så köper jag aldrig någon annan än Icas vinmarinerade för den är så överlägset god och går att äta precis som den är. Ingen knastrig billig kassler här inte!

Kanske bör tillägga att trots att mamman vräker i sig ohemula mängder av denna pastasallad - bara för att den är så god och lättäten - så vägrar barnen äta, iallafall idag. Mamman vill här passa på att fråga om det är tillåtet att slå barn som inte äter när de är hungriga och istället grinar mamman blå? Bara en liten undran, alltså.

Inga kommentarer: