lördag 5 juli 2008

En ljuvlig skogstur

En semesterdag råkade solen skina och vi kände för ett litet möte med vår moder naturen. Vi ringde morfar, som mötte upp på den roliga lekplatsen vid skogsallén och sen tog vi oss en promenad i pappans barndomsskog tillsammans.Morfar täljde barkbåtar till barnen som pappan hjälpte Villen att sjösätta när vi kom fram till dammen.
Det är så vackert i denna lilla oas - en igenvuxen damm med en liten ö i mitten. Runtom dammen växer höga lövträd, så dammen fungerar som en liten glänta för träden. Ljuset var så speciellt när det sken igenom all grönska. Mamman for runt med kameran som en stolle i jakt på "almanacksbilder." Vad sägs om denna?
Barnen fick strosa runt och pilla lite som de behagade och just som mamman sagt: "Vi kör följande arbetsfördelning om Ville plumsar - pappan drar upp honom och mamman plåtar!" så hör vi ett tjut och, jaa, Ville hade drattat. Han var väldigt ledsen först, men vi tyckte det var rätt så lustigt alltihop, så efter en stund var han helt ok han med.
Kläder på tork...
Ville på tork. Mamman blev i ärlighetens namn lite avundsjuk. Det såg så härligt ut att springa runt så där i Guds vackra skapelse, just så som Han skapat oss. Trollsländorna for runt massvis och solskenet silades ner genom lövverken. Så romantiskt...
Fikastund!Till slut blev det kallt på nakenfisen och han fick ta på sig mammans munkjacka. Sötnos!På hela taget en så enkel och minnesvärd eftermiddag. Tack morfar att du ville följa med och förgylla denna skogspromenad med oss.

5 kommentarer:

Lisa sa...

Som hämtat ur någon av Astrids kära världar! (Astrid Lindgren alltså)

Villeosagamamman sa...

Tycker du?! *fniss* Hon är ju min favorit/idol!

Anneli sa...

Åh vilken perfekt dag!

vi hänger på nästa gång ;)

PERNILLA sa...

du får gärna lifta mina lo´s. jag blir bara smickrad! kram på dig!

Anonym sa...

En sån grön skön dag att bära med sig när grådasket ligger tungt.